Biefstuk

  1. Prik het zakje krieltjes in met een vork en leg het vervolgens 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Laat 2 min. uitdampen in uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het zout 10 min. Pers na 5 min. de helft van de knoflook erboven en schep om. Halveer de champignons. Verhit 2 el. olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers de rest van de knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft.
  2. Schep het geheel regelmatig om. Bestrijk vervolgens het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Snijd de peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over de borden. Schep de champignons op de biefstuk.

WIJNTIP: Rode wijn

Andere gerechten

Ons personeel kan u uitgebreid advies geven.
Wij kunnen u vertellen welke wijn het lekkerst is bij welk gerecht.
Als u op zoek bent naar een specifieke smaak, zullen wij u helpen deze te vinden.

Ingrediënten

500 g krielaardappelen (zakje)

5 el traditionele olijfolie

1 mespunt zout

2 tenen knoflook

250 g kastanjechampignons

20 g verse platte peterselie

Switch The Language
    Cart